Preko Projekta sređivanja zemljišnih knjiga i katastra u cijelosti i u roku ugovoreno 11,4 mil Eura darovnica EU!

Potpisom posljednjih 7 ugovora (27. lipnja 2007.) financiranih iz sredstava darovnice EU CARDS 2004:
• Nabava i instalacija opreme za podatkovni centar DGU
• Izrada digitalnih ortofoto karata – 2 ugovora
• Izrada digitalnog katastarskog plana – 4 ugovora

…zatvorena je u potpunosti darovnica EU CARDS 2004 namijenjena Projektu sređivanja zemljišnih knjiga i katastra uz maksimalnu iskoristivost darovanih sredstava u iznosu od 4,4 mil. Eura.
Kako su tijekom prethodne 3 godine Projekta potpuno ugovorene darovnice CARDS 2002 i CARDS 2003, Ministarstvo pravosuđa i Državna geodetska uprava uspješno su ugovorile svih 11,4 mil. Eura.

Projekt je u provedbi od 15. siječnja 2003., a završetak provedbe Projekta planiran je za 30. rujna 2008. godine.

Zajam 4674-HR:                   26,00 mil. eura
Darovnica CARDS 2002:       5,00 mil. eura
Darovnica CARDS 2003:       1,96 mil. eura
Darovnica CARDS 2004:       4,41 mil. eura
Proračun RH:                           7,70 mil. eura
Ukupna sredstva Projekta: 45,07 mil. eura

Na potpisivanju ugovora ravnatelj DGU prof. dr. sc Željko Bačić je istaknuo: „Uspješnost projekata mjeri se učinkovitim ugovaranjem i namjenskim trošenjem planiranih sredstava, ali i rezultatima koje daju ugovorene aktivnosti. Sa zadovoljstvom mogu konstatirati da dosadašnji tijek Vladinog projekta Uređena zemlja provodimo u potpunosti uspješno što nam potvrđuju naši partneri iz EU i Svjetske banke, ali što je još važnije i građani naše zemlje koji jasno vide promjene koje provodimo. Potpisom ovih 7 ugovora u potpunosti smo ugovorili sredstva darovnica EU te nam predstoji ugovaranje preostalih 8 mil. Eura sredstava Zajma Svjetske banke i pratećih sredstava proračuna RH “.

Pomoćnik ministrice pravosuđa g. Boris Koketi naglašava: „Ova Vlada je osigurava infrastrukturu te tehničke i zakonske pretpostavke za efikasan i brz sustav registracije nekretnina. Ali za konačan uspjeh programa Uređena zemlja, a to je ažuran sustav registracije nekretnina, nužno je i sudjelovanje građana, i stoga pozivam sve građane i ostale subjekte, koji još nisu provjerili stanje evidencije svojih nekretnina u katastru i zemljišnoj knjizi, da to učine te da poduzmu potrebite radnje kako bi ažurirali stanje evidencije vlastitih nekretnina.“