Posjet Nadzorne misije Svjetske banke 20.-27. ožujka 2007.

Nadzorna misija Svjetske banke, posjetila je Hrvatsku u periodu od 20. do 27. ožujka 2007. godine kako bi obavila Nadzornu misiju Projekta sređivanja zemljišnih knjiga i katastra. Članovi tima Svjetske banke susreli su se s dužnosnicima Ministarstva pravosuđa, Državne geodetske uprave, Jedinice za provedbu projekta i predstavnicima Delegacije Europske komisije u RH. 
Prema riječima voditeljice tima Svjetske banke gđe. Victorie Stanley, cilj ovog dolaska bio je izvršiti pregled Projekta sređivanja zemljišnih knjiga i katastra i ocijeniti njegov napredak s posebnim fokusom na natječajnu proceduru Zajednički informacijski sustav (ZIS) kao i njegovu buduću implementaciju.

Nadzornu misiju Svjetske banke predstavljali su sljedeći članovi tima:

Victoria Stanley (voditeljica tima),
Lynn Holstein (stručnjak za zemljišnu administraciju),
Gerhard Muggenhuber (stručnjak za katastar),
Andrej Bolfek (pravni savjetnik),
Irek Smolewski (stručnjak za nabavu),
Mirela Mart (stručnjak za financije) i
Anneliese Viorela Voinea (stručnjak za financije)
Tijekom misije, članovi tima Svjetske banke održali su ukupno 25 sastanaka i posjetili lokacije ZK odjel Općinskog suda u Zagrebu i Gradski ured za katastar i geodetske poslove Grada Zagreba, Županijski i Općinski sud u Osijeku i Područni ured za katastar Požega.
Članovi tima Svjetske banke sastali su se s gđom. Snježanom Bagić, državnom tajnicom Ministarstva pravosuđa, i g. Davorom Mrduljašem, državnim tajnikom Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva.
Nadzorna misija Svjetske banke ocijenila je Projekt sređivanja zemljišnih knjiga i katastra uspješnim uz konstataciju da se sve ključne aktivnosti Projekta sređivanja zemljišnih knjiga i katastra odvijaju prema zacrtanom planu.
Sljedeća nadzorna misija Svjetske banke planirana je za rujan ove godine.