Konferencija za medije Uredjene zemlje

 

U četvrtak 22.02.2007. u 11.00 sati u kabinetu ministrice pravosuđa, Dežmanova 10, održala se konferencija za medije na kojoj su Ministarstvo pravosuđa i Državna geodetska uprava prikazali  postignute rezultate 2006. godine nacionalnog programa Uređena zemlja, rezultate provedenog istraživanja zadovoljstva korisnika te najavu planova za 2007. godinu.

 

Ana Lovrin: Ovaj projekt uspješnim ocjenjuje i Svjetska banka, a uspješnost projekta temelji se i na realizaciji plana nabave i realizaciji financijskog plana koji je za 2006. u potpunosti uspješan. Ministarstvo pravosuđa u 2006. ima gotovo 100% realizaciju proračunskih sredstava.

 

Ravnatelj Državne geodetske uprave prof.dr.sc. Željko Bačić je vezano za usklađivanje podataka između dva sustava pojasnio: „Harmonizacija podataka zemljišne knjige i katastra te vektorizirani katastarski planovi preduvjet su uspostavi ZISa (Zajednički informacijski sustav) što je osnovni cilj Projekta sređivanja zemljišnih knjiga i katastra. Da bi podaci bili što ažurniji građani se pozivaju da provjere stanje evidencije svojih nekretnina (podaci dostupni i na Internetu) te da o promjenama vezanim za nekretninu obavještavaju katastar i zemljišnoknjižne odjele općinskih sudova.