Produljenje projekta

U fokusu su očekivano ubrzanje aktivnosti u razvoju Zajedničkog informacijskog sustava zemljišnih knjiga i katastra i ubrzano rješavanje zaostataka u zagrebačkoj i makarskoj gruntovnici. Ne dosegne li se jedan od osam zacrtanih ciljeva Svjetska banka se povlači i sredstva Zajma više neće biti na raspolaganju Državnoj geodetskoj upravi i Ministarstvu pravosuđa.
Još je jedan važan dogovor postignut vezano za registraciju pomorskog dobra. Tim Svjetske banke došao je u Zagreb s pripremljenim otkazom neutrošenih sredstava darovnice EU CARDS 2003 za projekt pomorskog dobra u iznosu od 300.000 Eura. Tijekom tjedna uloženi su veliki napori da se s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture postigne sporazum o ubrzanom rješavanju blokiranih tisuća predmeta koji čekaju rješenje stručnog povjerenstva tog ministarstva. Kako rješenja blokiraju dovršetak radova i upis u zemljišne knjige predloženih granica na gotovo 515 km obale, navedena sredstva darovnice su bila gotovo već otpisana i vraćena u EU. Novi supredsjedatelj Projekta od strane Ministarstva pravosuđa g. Dražen Bošnjaković, državni tajnik, uspio je riješiti neugodnu situaciju ishođenjem izjave Ministarstva mora, prometa i infrastrukture da će riješiti nagomilane predmete čime je načelno odobreno produljenje darovnice. Projekt će osigurati pomoć Ministarstvu mora kroz nabavu stručnih osoba koje će do kraja godine riješiti sve blokirane predmete. 
U sjeni ovih burnih događaja ostala je još jedna potvrda kvalitetnog rada ljudi na Projektu. Gđa. Victoria Stanley, voditeljica tima Svjetske banke za naš Projekt objavila je nalaz opsežne financijsko – nabavne revizije provedene u veljači koja Projekt ocjenjuje kao ogledni primjer vođenja administracije. 

   
 
Igor Kreitmeyer